„Od ziarenka do bochenka …” -klasa 3 e i 5a w piekarni „ Danek” |
czwartek, 05 października 2017 09:52 |
Pani oprowadziła nas po najważniejszych pomieszczeniach piekarni: magazynie z mąką, pomieszczeniach, w których wyrasta ciasto, oraz tych, w których na ruchomych regałach przechowuje się upieczone już pieczywo. Poznaliśmy produkty, które są potrzebne do wypieku chleba, różne rodzaje pieczywa oraz maszyny, które pomagają w pracy piekarzowi. Ciekawość naszą wzbudziły ogromne piece do wypiekania chleba. Dowiedzieliśmy się, w jakiej temperaturze i w jakim czasie pieczony jest chleb. Mieliśmy też możliwość ugniatania i formowania ciasta. Na konie czekała na nas niespodzianka w postaci pysznych wafelków i słodkich rogalików. Zapraszamy do obejrzenia zdjęć.
|
Copyright © Szkoła Podstawowa nr 20 w Nowym Sączu | Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i wykonanie BrandArt DESIGN.